— donderdag 30 april 2020, 09:24 | 0 reacties, praat mee

Talpa legt personeel vier verplichte vakantiedagen op

ANP

Talpa Network verplicht alle werknemers om vier dagen verplicht verlof op te nemen, meldt NRC op basis van interne documenten. De rond 1500 werknemers hebben daar weinig tegen in te brengen: de dagen gaan automatisch van het verlofsaldo.

Op 19 maart had topman John de Mol al aangekondigd dat er draconische maatregelen nodig zouden zijn en er rond de coronacrisis “geen heilige huisjes” bestaan.

Uitbetaling van vakantiegeld - traditioneel in mei - is uitgesteld tot eind juni en reiskosten worden niet langer vergoed. Tegenover NRC bevestigt Talpa Network de maatregelen, die zijn ingegeven door de uitzonderlijke situatie waarin het bedrijf zich door de coronacrisis bevindt.

Talpa Network is niet het enige mediabedrijf dat flink op de rem trapt door de coronacrisis. We maakten onlangs een overzicht van maatregelen, die variëren van het niet verlengen van tijdelijke contracten tot het opschorten van freelanceklussen of die door vaste werkeloze medewerkers (van bijvoorbeeld de sportredacties) te laten uitvoeren.

Ook buitenlandse media hebben de laatste tijd verplicht verlof ingezet om kosten te drukken.

Vakvereniging NVJ zegt op de hoogte te zijn van de verplichte vakantiedagen, maar stelt dat de ondernemingsraad vooraf is geconsulteerd. De huidige crisis betekent volgens de NVJ dat naast “een juridisch oog” maatregelen ook de redelijkheidstoets moeten kunnen doorstaan. Dat is hier te billijken, meent de vereniging. Meer bij NRC

Bekijk meer van

Talpa Network NVJ NVJ coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.