website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Aandeelhouders TMG boos over gang van zaken

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in conflict op Monday 1 February 2016, 08:58

Koen van Weel / ANP

Koen van Weel / ANP

Nieuws

Een kleine groep aandeelhouders van TMG willen dat er binnen vier weken passende maatregelen worden genomen tegen het bestuur van de uitgeverij. Gebeurt dat niet, dan dreigt men met juridische actie. Dit blijkt uit een brief die is verstuurd naar TMG, waar Het Financieele Dagblad en de Volkskrant over schrijven.

De brief is geschreven uit naam van Cantor Holding, dat via andere bedrijven in handen is van Max Paarlberg, de zoon van de voor witwassen veroordeelde zakenman Jan-Dirk Paarlberg. Uit de brief zou blijken dat er sprake zou zijn van structureel mismanagement, belangenconflicten en gebrek aan transparantie. Volgens Cantor Holding probeert de directie samen met twee grootaandeelhouders de aandelenkoers van TMG te drukken. Uiteindelijk wordt het bedrijf mogelijk zo van de beurs gehaald tegen een te lage prijs, vindt de holding.

Er is onder andere kritiek op de overeenkomst die TMG sloot met Talpa van John de Mol. TMG investeert 27 miljoen en krijgt daarvoor een minderheidsbelang in een gezamenlijk radiobedrijf en toegang tot tv-zenders. Verder klaagt Cantor over hoge ontslagvergoedingen die worden uitgekeerd, terwijl aandeelhouders geen dividend krijgen. Meer bij QuoteANP via NU.nl

 

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.