training eu starters

— donderdag 30 september 2021, 09:45 | 0 reacties, praat mee

Strafeis bedreiger Lale Gül: jaar jeugddetentie, behandeling voor stoornissen en verscherpt toezicht reclassering

Schrijfster Lale Gül tijdens het programma Het Verlossende Woord in De Balie, afgelopen mei. | ANP

Het Openbaar Ministerie eist een jaar jeugddetentie, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, tegen de 19-jarige man die schrijfster Lale Gül ernstig bedreigde. Oguz Ö. gebruikte meerdere sociale media-accounts; Gül voelt zich nog altijd onveilig. Laatste wijziging: 30 september 2021, 09:48

Het OM zegt dat vaststaat dat Ö. ook heeft gedreigd met een terroristisch misdrijf. Hij stuurde Gül onder meer foto’s van vuurwapens. Het vraagt om behandeling van Ö. voor persoonlijkheidsstoornissen en adviseert scherp toezicht van reclassering, schrijft Het Parool - waar Gül ook columnist is.

Ö. zegt in te zien “dom bezig te zijn geweest”. Uitspraken over wat hij Gül aan zou doen en beloften van onthoofdingen van Nederlanders, IS-lidmaatschap en schietpartijen bij een synagoge zouden domme grappen zijn geweest. Uit onderzoek van zijn telefoon zou blijken dat Ö. al sinds 2016 over aanslagen sprak.

Desondanks spreken experts elkaar tegen over het echte gevaar dat van Ö. uitgaat. Gül volgde de rechtszaak enige tijd via een online videoverbinding, maar stopte daarmee uit ergernis over de verdachte. “Hij antwoordt steeds met één of twee woorden terwijl zijn bedreigingen in volzinnen waren”, aldus Güls advocaat.

Op 13 oktober volgt uitspraak in de zaak.

Villamedia sprak afgelopen zomer met Gül, over onder meer haar afkeer van recensenten, liefde voor prikkelende journalistiek en hoe NPO-betaalmuren emancipatie van jonge meisjes in de weg staat.

Bekijk meer van

Lale Gül

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.