banner festival 23

— maandag 17 mei 2021, 14:20 | 0 reacties, praat mee

Zorgen om bedreigingen tegen NRC-columnist Aylin Bilic

Human-hoofdredacteur Marc Josten uit in het Mediaforum van Spraakmakers zijn zorgen over de bedreiging aan het adres van NRC-columniste Aylin Bilic. Zij schreef afgelopen weekend over de bedreigingen door Nederturken, na een andere column voor de krant. Laatste wijziging: 17 mei 2021, 14:21

Bilic spreekt van een “boosaardige afrekening met Nederturken die zich wel eens kritisch over de Turkse gemeenschap uitlaten.”

“We hebben net de hele affaire gehad met Lale Gül die zo geïntimideerd wordt dat ze nog aarzelt of ze doorgaat. Bilic overkomt hetzelfde. Dit is enorm ernstig”, zegt Josten. “Ik ben voor maximale vrijheid van meningsuiting en maximale diversiteit en pluriformiteit, maar ergens bereik je grenzen”, gaat Josten verder. “Die grenzen bereik je als mensen van binnenuit de vrijheid van meningsuiting bedreigen. Mensen die niets ophebben met de vrijheid van meningsuiting.”

Ook zouden volgens hem instituties als het Openbaar Ministerie, de Raad van Cultuur en het Commissariaat voor de Media “in de voorste linie” moeten staan. “Wees zo kritisch mogelijk.”

Je kunt bedreigde auteurs volgens Josten extra in bescherming nemen, het extra voor ze opnemen. “Als ze één Turks-Nederlandse columnist ook maar een haar willen krenken, zou je er tien bij moeten zetten. Om echt te laten zien: we laten ons niet intimideren.” Meer bij Spraakmakers

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.