— woensdag 24 juni 2020, 09:45 | 0 reacties, praat mee

‘Strafboete coronamaatregelen te ontlopen met regiospreiding ontslagen’

Minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees wil bedrijven een vluchtroute geven bij reorganisaties | ANP

Bedrijven die gebruik maken van steunmaatregelen van het kabinet rond het coronavirus en in verschillende regio's actief zijn, kunnen met een spreiding van ontslagen de strafboete van vijf procent ontlopen, meldt zakenkrant FD.

Er geldt een verbod op het uitkeren van bonussen en dividend, zolang van de steunmaatregelen gebruik wordt gemaakt. Maar afslanken wordt eenvoudiger voor bedrijven met vestigingen in meerdere regio’s.

“Bedrijven met voldoende vestigingen kunnen in theorie voor negentien mensen in ieder van de zes werkgebieden ontslag om bedrijfseconomische redenen aanvragen zonder te vrezen voor extra korting”, schrijft het FD op basis van een concepttekst.

De definitieve maatregelen worden op donderdag onthuld en lopen nog tot en met september. Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken zou met regeling willen voorkomen dat bedrijven niet reorganiseren als dat noodzakelijk is, enkel vanwege een dreigende boete. Een bedrijf dat omvalt kost uiteindelijk meer banen, is de gedachte. Meer bij FD

Bekijk meer van

Wouter Koolmees

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.