— vrijdag 30 maart 2018, 08:34 | 0 reacties, praat mee

Stoelendans RTL houdt aan, er vertrekt weer een programmadirecteur

Marco Louwerens - © Sander Koning / Kippa

Programmadirecteur Marco Louwerens vertrekt bij RTL. Hij heeft zijn contract ingeleverd en stapt per direct op, bevestigt een woordvoerder van de zendergroep. Louwerens vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar Talpa.

De 51-jarige Louwerens is sinds 2011 programmadirecteur van RTL 7 en was eerder programmacoördinator bij RTL 4. Hij werd door sommigengezien als de opvolger van algemeen programmadirecteur Erland Galjaard, die per 1 mei opstapt.

Woensdag werd al bekend dat Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen van RTL 7 naar Talpa overstappen. Ze gaan programma’s maken op Veronica. In zijn hoedanigheid als programmadirecteur van RTL 7 kreeg Louwerens het regelmatig aan de stok met het trio.

De afgelopen periode zijn er nog veel meer transfers geweest bij de commerciële en publieke omroep. Zo moet Humberto Tan het veld ruimen voor Twan Huys. Keert Rik van de Westelaken terug naar de publieke omroep na een uitstap van twee jaar bij commerciële zender Net5 en verruilt presentator Art Rooijakkers juist de publieke omroep voor RTL. Meer bij ANP via RTL Nieuws

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.