Nieuwe leden NVJ november

— donderdag 1 maart 2018, 09:17 | 0 reacties, praat mee

Twan Huys nieuwe presentator RTL Late Night

Twan Huys deed naast Nieuwsuur ook het succesvolle College Tour | Ferdy Damman / ANP

Journalist en presentator Twan Huys vertrekt na 25 jaar bij omroep NTR om in het nieuwe televisieseizoen RTL Late Night te gaan presenteren. Humberto Tan, die Late Night de laatste vijf jaar presenteerde kondigde zijn eigen vertrek gisteren in de uitzending aan. Huys blijft Nieuwsuur nog tot 1 mei presenteren, aldus NTR. Laatste wijziging: 1 maart 2018, 11:29

RTL Late Night met Huys begint in september. Volgens Huys is het tijd voor verandering. “Met ongelooflijk veel plezier kijk ik terug op mijn correspondentschap in Amerika voor NOVA en daaropvolgend het presenteren van Nieuwsuur en College Tour. Na 11 jaar als anchor bij de mooiste journalistieke rubriek van Nederland is het nu tijd voor een nieuw avontuur op de late avond bij RTL”, stelt hij. NTR laat desgevraagd weten dat er over een nieuwe invulling van College Tour op dit moment nog niets bekend is.

Humberto Tan respecteert de wens van RTL voor een andere insteek, maar is het er niet mee eens. “De afgelopen vijf jaar heb ik met ontzettend veel plezier dit programma gemaakt, met de medewerkers die hier allemaal aanwezig zijn. Ik ben er trots op wat we hebben laten zien. We hebben een programma neergezet dat er nog niet was”, aldus Tan.

Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje vindt het vertrek van Huys een verlies voor de omroep en zijn programma: “De NTR verliest een gedreven presentator en journalist in hart en nieren. Maar dat hij na zo’n lange periode een nieuwe stap wil maken, begrijp ik ook. We zullen hem missen, en wensen hem uiteraard alle voorspoed.” Zie ook de Volkskrant en RTL Nieuws.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.