website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Twan Huys nieuwe presentator RTL Late Night

Lars Pasveer — Geplaatst in televisie op donderdag 1 maart 2018, 09:17

Twan Huys deed naast Nieuwsuur ook het succesvolle College Tour | Ferdy Damman / ANP

Twan Huys deed naast Nieuwsuur ook het succesvolle College Tour | Ferdy Damman / ANP

Nieuws Journalist en presentator Twan Huys vertrekt na 25 jaar bij omroep NTR om in het nieuwe televisieseizoen RTL Late Night te gaan presenteren. Humberto Tan, die Late Night de laatste vijf jaar presenteerde kondigde zijn eigen vertrek gisteren in de uitzending aan. Huys blijft Nieuwsuur nog tot 1 mei presenteren, aldus NTR.

RTL Late Night met Huys begint in september. Volgens Huys is het tijd voor verandering. “Met ongelooflijk veel plezier kijk ik terug op mijn correspondentschap in Amerika voor NOVA en daaropvolgend het presenteren van Nieuwsuur en College Tour. Na 11 jaar als anchor bij de mooiste journalistieke rubriek van Nederland is het nu tijd voor een nieuw avontuur op de late avond bij RTL”, stelt hij. NTR laat desgevraagd weten dat er over een nieuwe invulling van College Tour op dit moment nog niets bekend is.

Humberto Tan respecteert de wens van RTL voor een andere insteek, maar is het er niet mee eens. “De afgelopen vijf jaar heb ik met ontzettend veel plezier dit programma gemaakt, met de medewerkers die hier allemaal aanwezig zijn. Ik ben er trots op wat we hebben laten zien. We hebben een programma neergezet dat er nog niet was”, aldus Tan.

Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje vindt het vertrek van Huys een verlies voor de omroep en zijn programma: “De NTR verliest een gedreven presentator en journalist in hart en nieren. Maar dat hij na zo’n lange periode een nieuwe stap wil maken, begrijp ik ook. We zullen hem missen, en wensen hem uiteraard alle voorspoed.” Zie ook de Volkskrant en RTL Nieuws.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.