— vrijdag 13 januari 2017, 22:09 | 0 reacties, praat mee

Twitterverbod voor Telegraafjournalist Bart Mos

Telegraafjournalist Bart Mos mag twee maanden niet twitteren. Ook heeft hij een officiële waarschuwing gekregen. Reden is een tweet van Mos over de golden shower van Donald Trump, die als grap bedoeld was, maar met name in de Verenigde Staten verkeerd werd uitgelegd. De tweet is verwijderd en Mos heeft via twitter excuses aangeboden.

De tweet op 12 januari luidde ‘BREKEND Wij spraken met een getuige over Trumps Golden Shower. Morgen. @Telegraaf @MrNedjerov.

Het berichtje ging feitelijk over een reportage in De Telegraaf over een ooit in Friesland verbouwde boot van Trump met een gouden douche, maar de grap werd in Amerika door een paar journalisten niet begrepen. Die lazen dat de Telegraaf een getuige had gesproken over de plasseks (’golden shower’) die de aanstaande president zou hebben gehad in een Russisch hotel. Een verhaal waar nog geen concrete bronnen voor zijn en wat Trump ontkent.

‘De reputatie van De Telegraaf stond op het spel. De indruk zou gewekt kunnen worden dat De Telegraaf nepnieuws verspreidt. Het bericht ging viral en werd al opgepikt door The Washington Post. Daar ben ik tegen opgetreden. Ik heb tegen Bart gezegd dat ik niet anders kan’, zegt hoofdredacteur Paul Jansen.

De website Quotenet meldt dat ook interne kritiek van Mos op de Telegraaf-kop met het woord asielplaag erin een rol heeft gespeeld bij het geven van de waarschuwing en het twitterverbod. Jansen ontkent dat ten stelligste. Hij wil ook niet in gaan op hoe de discussie over die kop op de redactie dan wel is verlopen.

Bart Mos wil niet ingaan op de zaak.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.