Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 24 juli 2020, 08:59 | 0 reacties, praat mee

Stevige beperkingen voor journalisten bij Tour de France

Tijdens de aankomende Tour de France mogen journalisten minder dichtbij de wielrenners komen dan normaal het geval is. Dat heeft de ASO, de organisatie van de wielerrace, bepaald. De Tour-organisatie heeft strenge richtlijnen opgesteld in een poging het coronavirus buiten te houden.

Dat meldt de NOS. De ASO wil dat renners, stafleden en andere betrokken bij de koers tijdens de drie weken dat hij duurt zo min mogelijk contact met de buitenwereld hebben.

Journalisten die verslag doen van het evenement kunnen in een zogenoemde mixed zone interviews afnemen. Die zones worden ingericht bij de start en de finish. Tijdens interviews dienen journalisten minimaal een meter afstand te houden van de renners.

Daarnaast moeten ze mondmaskers dragen en mogen ze slechts twee vragen stellen. De leiders in de verschillende klassementen en de eerste drie renners die tijdens een etappe over de finish komen mogen na de finish niet door journalisten geïnterviewd worden. De ASO heeft aangegeven hen zelf te interviewen.

De Tour de France gaat van start op zaterdag 29 augustus in Nice.

Bekijk meer van

Tour de France ASO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.