banner festival 23

— zaterdag 11 april 2020, 10:59 | 0 reacties, praat mee

Steunfonds voor huis-aan-huiskranten en lokale omroepen is open

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft vandaag, zaterdag, het Tijdelijk Steunfonds voor Lokale Informatievoorziening geopend. Het Steunfonds is bedoeld voor de financiële ondersteuning van huis-aan-huiskranten en lokale omroepen, die door de coronacrisis in nood zijn geraakt. Laatste wijziging: 14 april 2020, 14:37

De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van de oplage van de krant of het aantal bediende huishoudens. De tegemoetkoming is voor de duur van drie maanden en wordt verstrekt in de vorm van een krediet die na afloop wordt omgezet in een uitkering.

Dit tijdelijke Steunfonds moet ervoor zorgen dat de continuïteit van de lokale nieuwsvoorziening op peil blijft tijdens de coronacrisis. Sinds half maart wordt er door lokale nieuwsorganisaties een grote terugval van advertentie-inkomsten ervaren, terwijl het bereik juist groeit. Lokale omroepen en huis-aan-huiskranten, bij uitstek de brengers van lokaal nieuws die met elkaar voor een landelijke dekking zorgen, hebben vaak amper reserves om die klappen op te vangen. Daarmee komt de lokale informatievoorziening onder grote druk te staan, aldus het fonds op haar website.

Er is 11 miljoen euro beschikbaar dat is vrijgemaakt door geld dat toch al voor regionale en lokale journalistiek beschikbaar was anders te besteden. De Vereniging van Onderzoeksjournalisten is daar kritisch over.

Aanvraagprocedure
Huis-aan-huiskranten en lokale omroepen kunnen vanaf zaterdag 11 april tot en met zondag 19 april een aanvraag indienen via de website van het fonds. Het SVDJ streeft ernaar binnen een week na sluiting van de inschrijftermijn een besluit te nemen en in de week van 27 april over te gaan tot betaling.

Meer informatie bij het Stimuleringsfonds.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.