— dinsdag 22 september 2015, 14:47 | 0 reacties, praat mee

Steun voor juridische strijd redactie HMC

De Stichting ondersteuning HDC Media staat pal achter de redactie van Holland Media Combinatie in haar strijd voor het behoud van onafhankelijke journalistiek. De stichting zal de redactie helpen waar dat kan om te voorkomen dat de directie van Holland Media Combinatie zich rechtstreeks met de journalistieke koers gaat bemoeien. De onafhankelijkheid van Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander staat op het spel, aldus de Stichting.

Ondanks maanden van overleg met de redactie zet de directie haar plannen door voor de aanstelling van vier rechtstreeks door haar aangestuurde hoofdredacteuren. ‘Commerciële belangen kunnen zo de redactionele kolommen insluipen. Wij zien dat als een rechtstreekse bedreiging voor de betrouwbaarheid van de regionale titels. De zo zorgvuldig opgebouwde geloofwaardigheid van de kranten mag niet worden bedreigd door een directie die haar eigen rol niet meer kent’.

De stichting ondersteunt de redactieraad van Holland Media Combinatie die geen andere mogelijkheid meer zag dan een gang naar de rechter.

De stichting betreurt het dat het zover moet komen dat redactie en directie tegenover elkaar staan in de rechtszaal. Dat trekt een wissel op de interne verhoudingen en kost veel energie. ‘Maar journalistieke onafhankelijkheid is de kurk waarop onze kranten drijven en daar mag niet mee worden gemarchandeerd’.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.