Nieuwe leden NVJ november

— dinsdag 29 september 2015, 12:59 | 0 reacties, praat mee

Redacties HMC op 12 oktober naar de rechter

De rechtszaak van de redactieraad van Holland Media Combinatie tegen de directie is op 12 oktober om 15.00 uur in het gerechtsgebouw in Alkmaar. De redactieraad wil dat de directie het redactiestatuut respecteert en afziet van reorganisatieplannen. Het is voor de tweede keer in de Nederlandse dagbladgeschiedenis dat een redactieraad zich gedwongen voelt naar de rechter te stappen. Laatste wijziging: 1 oktober 2015, 10:26

Holland Media Combinatie, dochter van Telegraaf Media Groep, geeft onder meer Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander uit.  Deze kranten vormen nu organisatorisch een eenheid, met één hoofdredacteur en daaronder adjuncts. Er is ook één redactieraad en er is één plenaire redactievergadering.

De directie wil nu bijna iedere titel een eigen hoofdredacteur geven en daar vervolgens rechtstreeks zaken mee kunnen doen. De redactie is daar fel op tegen.  Op deze manier wordt niet alleen de eenheid doorbroken, maar neemt bij een gelijke personele bezetting het aantal leidinggevenden ook nog eens toe.

Opmerkelijk is helemaal dat een door de directie ingehuurde externe deskundige eerder dit jaar heeft vastgesteld dat er thans een efficiënte organisatie aanwezig is. Die wordt zonder deugdelijke onderbouwing overhoop gehaald.

De Stichting Ondersteuning HDC Media steunt de redactie in haar strijd voor het behoud van onafhankelijke journalistiek. De stichting vreest dat commerciële belangen de redactionele kolommen kunnen gaan insluipen. Wij zien dat als een rechtstreekse bedreiging voor de betrouwbaarheid van de regionale titels.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.