— dinsdag 28 juli 2020, 09:44 | 0 reacties, praat mee

Sterke digitale groei voor Sijthoff Media in eerste halfjaar

© Sijthoff Media

Als gevolg van de coronacrisis merkte Sijthoff Media, net als veel andere media, het afgelopen half jaar vooral een sterke groei in de online abonnementen en een toename van digitaal bereik bij alle titels.

De vraag naar onafhankelijke en betrouwbare (vak)informatie nam explosief toe, meldt de uitgever in een persbericht. En er werden ook veel nieuwe initiatieven ontwikkeld.

Bij Adformatie steeg de vraag naar Online Only abonnementen met meer dan 25 procent. Het online bereik van de website groeide daarnaast naar gemiddeld 350.000 unieke bezoekers per maand. Adformatie introduceerde onder meer de talkshow Adformatie Connects Live en nieuwe e-zines.

IT-titel AG Connect zag het websitebezoek met meer dan 50 procent stijgen en het aantal commerciële partners zelfs verdubbelen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ze brachten ook voor het eerst een digitale special uit.

Omdat scholen dicht waren gedurende de ‘intelligente lockdown’ steeg de vraag naar extra les- en leesmateriaal voor kinderen thuis. Dit leidde tot een verdubbeling in het websitebezoek van kidsweek.nl.

Bestuursvoorzitter Willem Sijthoff voorziet in de tweede helft van het jaar nog uitdagingen, “maar we zien de toekomst positief tegemoet. Zo is de kalender weer goed gevuld met evenementen, deels in hybride vorm, en is alles volledig aangepast naar de nieuwe standaarden van de 1,5-meter samenleving. Wij zullen verder nog meer inzetten op nieuwe digitale concepten en werken nauw samen met onze partners om ervoor te zorgen dat wij professionals verder kunnen blijven brengen in hun ontwikkeling en persoonlijke groei”.

Lees ook:
Pageviews en abonneecijfers: Waarom de ‘corona bump’ bitterzoet smaakt (30 april 2020)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.