e learning nvj

— woensdag 8 april 2020, 09:57 | 0 reacties, praat mee

Minister Slob maakt miljoenen vrij voor steun aan hah-bladen en lokale omroepen

ANP

Minister Slob stelt 11 miljoen euro beschikbaar aan huis-en-huisbladen en lokale publieke omroepen om de initiële klappen op te vangen van teruglopende inkomsten door de coronacrisis. Er wordt tussen 4000 en enkele tienduizenden euro's uitgekeerd, meldt de NOS.

De informatievoorziening door lokale media moet op peil blijven, vindt de minister. “Zeker in deze tijd is het belangrijk dat mensen weten wat er in hun nabije omgeving speelt”, stelt Slob. Het tijdelijke steunfonds helpt daarbij.

De aanvraagprocedure voor steun opent op 11 april en sluit de 19e. Het bereik of oplage telt mee bij het bepalen van de hoogte van de uitkering. Slob deed verder een oproep aan gemeenten en provincies om hun lokale media bij te staan. Dat kan volgens de minister door direct geld te geven of advertenties te plaatsen.

De NVJ ziet de maatregelen van Slob wel zitten maar had liever gezien dat de minister de regeling ook open had gesteld voor hyperlokale sites en oog had gehad voor de positie van freelancers.

Verder hebben de meeste zorgen over deze sector niets met de crisis te maken en zou Slob er goed aan doen die problemen ook aan te pakken.

Meer bij NOS en de NVJ.

Bekijk meer van

Hah coronavirus Arie Slob

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.