Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— vrijdag 14 juni 2019, 11:21 | 0 reacties, praat mee

Ster: berekeningen voor reclamevrije omroep tot 20.00 uur kloppen niet

Frank Volmer - © Valerie Kuypers / ANP

De kabinetsplannen om tot 20.00 uur geen reclame meer op de publieke omroep te laten zien, moeten worden uitgesteld. De Ster, die de reclame bij het omroepbestel verzorgt, vraagt om respijt omdat de berekeningen van deze mediaplannen onjuist zouden zijn. Laatste wijziging: 14 juni 2019, 11:21

Het voornemen om reclame op de publieke omroep voor acht uur ‘s avonds te verbieden, kost volgens Ster-berekeningen aanzienlijk meer dan waar het kabinet van uitgaat.

“Het financiële verlies aan omzet door het afschaffen van tv-reclame tot 20.00 uur en online zal namelijk 80 miljoen tot 90 miljoen euro per jaar bedragen. Dat bedrag is substantieel hoger dan de 60 miljoen per jaar - waarvan 40 miljoen met belastinggeld zal worden gecompenseerd - waar de coalitiepartijen van uit lijken te gaan”, schrijft Frank Volmer, algemeen directeur van Ster in een brief aan het kabinet.

Hij vult aan: “Overigens, indien de tv-kanalen ‘slechts’ tot 18.00 uur reclamevrij worden gemaakt, zal nog steeds 65% van de totale reclamezendtijd in seconden vervallen, maar zal ‘maar’ 23% van de tv omzet verloren gaan. Hiermee wordt ca. 40 miljoen euro extra omzet per jaar behouden ten opzichte van het plan de tv-kanalen tot 20.00 uur reclamevrij te maken.”

Volmer doet de oproep om overhaaste besluitvorming te voorkomen. Het plan zou vrijdag op de agenda van de ministerraad staan.

Bekijk meer van

Ster NPO Frank Volmer

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.