— maandag 24 november 2014, 17:30

‘Minder grootverdieners NPO’

Het aantal grootverdieners bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) daalde dit jaar zowel onder bestuurders als presentatoren, meldt Nieuws.nl. De Wet normering topinkomens (WNT) maximeert inkomens in de semi-publieke sector op ruim 228 duizend euro. Vier van de vijf bestuurders binnen de omroepwereld hebben hun inkomens vrijwillig onder de WNT-norm gebracht, aldus staatssecretaris Sander Dekker. Ster-directeur Arian Buurman, hoofd van de organisatie die reclamegelden voor de NPO binnenhaalt, maakt gebruik van een overgangsrecht binnen WNT en blijft derhalve boven de norm verdienen. Dekker: "Dat is haar goed recht, maar ik betreur het wel." Presentatoren vallen (nog) niet onder de WNT; niettemin daalde het aantal grootverdieners binnen die groep dit jaar van 31 naar 6. Uitendelijk daalt dat aantal als het aan Dekker ligt naar nul.

Bekijk meer van

STER Sander Dekker NPO

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.