training eu starters

— vrijdag 9 juni 2023, 08:23 | 0 reacties, praat mee

Pas na de zomer besluit over de toekomst van Ongehoord Nederland

© Hollandse Hoogte / Dijkstra bv

Staatssecretaris Gunay Uslu (Media) neemt pas na de zomer een besluit over de toekomst van Ongehoord Nederland (ON). Laatste wijziging: 9 juni 2023, 08:34

Dat laat een woordvoerder van de bewindsvrouw weten na berichtgeving in het AD.

“Het is een besluit dat we heel zorgvuldig moeten nemen. We verwachten dan ook dat het na de zomer wordt. Op zeer korte termijn sturen we een brief naar de Kamer met daarin meer informatie over de verschillende stappen die we zetten”, aldus de woordvoerder.

Uslu moet beslissen of ze de voorlopige erkenning van ON gaat intrekken. Daar heeft de NPO een verzoek toe ingediend. Uslu noemde dat eerder een “ongemakkelijk” besluit. Op advies van de landsadvocaat wil ze ook ON horen over de zaak.

Eerder was de verwachting dat ze voor de zomer de knoop zou doorhakken. Nog niet eerder heeft een bewindspersoon een omroep uit het publieke bestel gezet. ON zal het intrekken van de licentie aanvechten bij de rechter, liet de omroep na het besluit van de NPO weten.

Behoefte aan duidelijkheid
ON heeft de journalistieke code verschillende keren geschonden. Nadat de omroep van Arnold Karskens voor de derde keer in een jaar tijd de fout was ingegaan, besloot de NPO in april de staatssecretaris te vragen om ON uit het publieke bestel te zetten.

“Ik begrijp dat er bij alle partijen behoefte is aan duidelijkheid op korte termijn. Tegelijkertijd wil ik een dergelijk besluit met potentieel ingrijpende gevolgen niet lichtvaardig nemen”, schreef Uslu aan de Tweede Kamer nadat ze het verzoek tot intrekking van de NPO had ontvangen.

Bekijk meer van

Ongehoord Nederland

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.