— donderdag 27 augustus 2015, 13:54 | 0 reacties, praat mee

‘Sport1 en Ziggo lanceren nieuwe sportzender’

ANP XTRA / Koen van Weel

UPDATE De nieuwe sportzender gaat de Champions League niet uitzenden, laat SBS donderdagmorgen laten weten. Sport1 zendt de wedstrijden van de Champions League al jaren uit, maar doet dat achter een decoder. Tegenover de Volkskrant liet SBS-woordvoerder Jaap Paulsen weten dat er vanmorgen vreemd werd opgekeken van het nieuws. ''Wij dachten inderdaad: dit kan niet, een andere zender kan de Champions League niet ook op een open net uitzenden.' Sport1 en Ziggo lanceren een nieuwe "gratis" sportzender, meldt het Algemeen Dagblad (AD). De nieuwe zender, Ziggo Sport, zou voor het eind van het jaar beschikbaar moeten zijn voor de ruim 4 miljoen klanten van Ziggo. Het abonnementsgeld van de bestaande klanten gaat daarbij niet omhoog. Ziggo Sport komt voort uit het huidige Sport 1 en zal grotendeels dezelfde sport uitzenden. Met een belangrijke rol voor sportverslaggever Jack van Gelder, hoopt Ziggo Sport een succes te worden. Van Gelder liet onlangs weten na 40 jaar de NOS in te ruilen voor Sport1. Sport1 wil de komst van de nieuwe sportzender bevestigen noch ontkennen. Meer bij het AD

Bekijk meer van

Ziggo Sport1 Jack van Gelder

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.