persveilig seminar

— vrijdag 24 april 2020, 08:51 | 0 reacties, praat mee

Spoorloze Chinese journalist duikt na twee maanden weer op

Een Chinese journalist die twee maanden terug spoorloos verdween is weer terecht. De 25-jarige Li Zehua zegt dat hij de afgelopen weken in quarantaine heeft gezeten, nadat hij werd opgepakt door de autoriteiten nadat hij in Wuhan verslag deed van de virusuitbraak. Laatste wijziging: 24 april 2020, 08:53

Dat schrijft De Telegraaf op basis van een YouTube-video waar Li vertelt over zijn verdwijning. De journalist vertelt dat hij na zijn arrestatie te horen kreeg dat hij niet vervolgd zou worden voor verstoring van de openbare orde, maar dat hij wel in quarantaine moest omdat hij risicogebieden had bezocht.

Die quarantaine bracht Li naar eigen zeggen door in een hotel. Daar werd hij in de gaten gehouden door beveiligers, kreeg hij eten en mocht hij het nieuws blijven volgen. Na de quarantaine in het hotel moest Li ook thuis nog twee weken binnen blijven.

Bekijk meer van

Li Zehua corona China

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.