— vrijdag 24 april 2020, 08:51 | 0 reacties, praat mee

Spoorloze Chinese journalist duikt na twee maanden weer op

Een Chinese journalist die twee maanden terug spoorloos verdween is weer terecht. De 25-jarige Li Zehua zegt dat hij de afgelopen weken in quarantaine heeft gezeten, nadat hij werd opgepakt door de autoriteiten nadat hij in Wuhan verslag deed van de virusuitbraak.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van een YouTube-video waar Li vertelt over zijn verdwijning. De journalist vertelt dat hij na zijn arrestatie te horen kreeg dat hij niet vervolgd zou worden voor verstoring van de openbare orde, maar dat hij wel in quarantaine moest omdat hij risicogebieden had bezocht.

Die quarantaine bracht Li naar eigen zeggen door in een hotel. Daar werd hij in de gaten gehouden door beveiligers, kreeg hij eten en mocht hij het nieuws blijven volgen. Na de quarantaine in het hotel moest Li ook thuis nog twee weken binnen blijven.

Bekijk meer van

Li Zehua coronavirus China

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.