— donderdag 13 juni 2019, 15:49 | 0 reacties, praat mee

SP-zaak over cartoon van Oppenheimer geschikt

Foto: Een beeld uit het spotje van de SP

De advocaten van cartoonist Ruben L. Oppenheimer en van de SP hebben een schikking getroffen. De cartoonist krijgt 8.500 euro. De zaak diende vanmiddag. Laatste wijziging: 13 juni 2019, 15:49

Nadat beide partijen hun zegje hadden gedaan over de kwestie vroeg de rechtbank de advocaten het onderling op te lossen. Daar kwam uit dat Oppenheimer 8.500 euro krijgt,  meldt de NVJ-advocaat van Oppenheimer. Dat bedrag was ook de vordering van cartoonist.

Oppenheimer had de SP aangeklaagd omdat de partij in de aanloop naar de Europese verkiezingen in een video een beeld van een trekpop gebruikte die bestond uit twee cartoons. Een van die cartoons was gemaakt door Oppenheimer. 

De cartoonist eiste dat de SP de video met de trekpop zou verwijderen en hij wilde een rectificatie op de SP-site. Hoewel de video snel offline werd gehaald bleef die rectificatie uit, tot woensdag. De rechtszaak ging door omdat Oppenheimer ook om een schadevergoeding van 8.500 euro had gevraagd voor de schending van zijn eer en goede naam en de schending van zijn auteursrechten. Die claims weigerde de SP eerder te betalen.

Bekijk meer van

SP Ruben L. Oppenheimer NVJ

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.