— woensdag 13 oktober 2021, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Sonja Barend Award voor Nieuwsuur-presentator Jeroen Wollaars

Sonja Barend overhandigde de Award zelf in talkshow Khalid & Sophie | ANP

Presentator Jeroen Wollaars heeft de Sonja Barend Award gewonnen voor zijn Nieuwsuur-interview met CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra. Sonja Barend reikte de prijs voor het beste televisie-interview zelf uit in talkshow Khalid & Sophie. Ze prees de zichtbare voorbereiding die was gedaan, wat leidde "tot een heel sterk maar heel ontspannen gesprek".

Wollaars erkent dat er maanden gewerkt is aan de interviews voor de verkiezingsserie van Nieuwsuur, met rollenspellen om mogelijke reacties te kunnen pareren. Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje zegt in een reactie dat Wollaars, samen met Mariëlle Tweebeeke, de vraaggesprekken in de verkiezingsreeks “tot iets echt bijzonders” maakten.

Volgens Oranje is dat succes ook te danken aan “de geweldige research die daar onder lag”. Nieuwsuur-presentatoren ontvingen de Sonja Barend Award eerder. Toenmalig presentator Twan Huys in 2011, Mariëlle Tweebeeke het jaar daarop.

Villamedia sprak afgelopen zomer met Wollaars en Tweebeeke over het succes van de Nieuwsuur-formule en hun duo-presentatie. Misschien een talkshow, samen? Tweebeeke: “Nieuwsuur is een ankerpunt op de avond, ten minste één programma dat degelijk, informatief en feitelijk is. Daar voel ik me prettig bij. Een talkshow heeft weer een hele andere functie. Bovendien: er zijn er al zoveel.’”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.