banner anp

— dinsdag 7 augustus 2018, 09:37 | 0 reacties, praat mee

Social mediaplatformen verwijderen content van complotdenker Alex Jones

Alex Jones spreekt mensen toe met een megafoon - © Brian Blanco / EPA

Het ene na het ander social mediaplatform heeft besloten om content van complottheoriedenker Alex Jones en zijn mediabedrijf Infowars te verwijderen voor het overtreden van de richtlijnen. Eerst verwijderde Apple diverse podcasts en vervolgens volgden Facebook, YouTube, LinkedIn, Pinterest en Spotify.

Jones ligt al lange tijd onder vuur vanwege zijn gedachtegoed. InfoWars staat bekend om het verspreiden van valse informatie en complottheorieën. De schietpartij op basisschool Sandy Hook, waarbij in 2012 twintig kinderen en zes volwassenen de dood vonden, heeft volgens Infowars niet plaatsgevonden. 

De techbedrijven hebben overigens niet diverse kanalen van Infowars en Jones verwijderd vanweg het verspreiden van valse informatie. Ze hebben dat gedaan vanwege het verheerlijken van geweld en het denigrerend omschrijven van transgenders, moslims en immigranten. Meer bij The Guardian / CNN Oliver Darcy / CNet / Buzzfeed / Wired

 

 

 

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.