website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Snelle einde Reizen Magazine en Op Pad verrast redactie

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in tijdschrift op vrijdag 10 november 2017, 09:08

Nieuws

Bij de redactie en freelancers van Reizen Magazine en Op Pad van ANWB is de klap hard aangekomen dat de tijdschriften binnenkort hun laatste editie uitbrengen.

“We hebben het zo’n drie weken geleden gehoord,” zegt hoofdredacteur Matthijs de Winter van Reizen Magazine en Op Pad. “We zagen dat het aantal abonnees terugliep; we hebben ook wel verschillende scenario’s besproken om dit het hoofd te bieden, maar de snelheid waarmee dit gebeurt heeft ons wel verrast.” Reizen Magazine was een van de oudste reisbladen van Nederland. Het roemloze einde noemt de hoofdredacteur, “doodjammer”. “Deze tijdschriften zijn de reden waarom ik bij de ANWB ben gaan werken. Sommige redacteuren werken er zelfs al bijna 40 jaar.”

Het afgelopen jaar is er veel veranderd bij ANWB. Vorig jaar werd er een reorganisatie doorgevoerd. De aparte uitgeeftak ANWB Media werd opgeheven en kwam onder ANWB Retail te vallen. De focus kwam te liggen op drie clusters. De Winter gaf sinds vorig jaar redactioneel leiding aan het cluster Vakantie, met daarbinnen onder meer Op Pad, Reizen en Kampeer en Caravan Kampioen. “We hadden al een flinke slag gemaakt”, aldus De Winter, die al 12,5 jaar werkzaam is voor de ANWB waarvan 5,5 jaar hoofdredacteur.

Hoewel nog niet helemaal duidelijk is wat de gevolgen zijn voor de redactie en de freelancers hoopt De Winter op een positief vervolg. Veel medewerkers werken al voor andere ANWB-kanalen en hoewel de printedities van Reizen Magazine en op Pad stoppen, online gaan ze gewoon door. “ANWB heeft meerdere kanalen waar content voor gemaakt moet blijven worden. Ook geven we naast abonneebladen specials uit.”

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.