— vrijdag 10 november 2017, 09:08 | 0 reacties, praat mee

Snelle einde Reizen Magazine en Op Pad verrast redactie

Bij de redactie en freelancers van Reizen Magazine en Op Pad van ANWB is de klap hard aangekomen dat de tijdschriften binnenkort hun laatste editie uitbrengen. Laatste wijziging: 10 november 2017, 09:11

“We hebben het zo’n drie weken geleden gehoord,” zegt hoofdredacteur Matthijs de Winter van Reizen Magazine en Op Pad. “We zagen dat het aantal abonnees terugliep; we hebben ook wel verschillende scenario’s besproken om dit het hoofd te bieden, maar de snelheid waarmee dit gebeurt heeft ons wel verrast.” Reizen Magazine was een van de oudste reisbladen van Nederland. Het roemloze einde noemt de hoofdredacteur, “doodjammer”. “Deze tijdschriften zijn de reden waarom ik bij de ANWB ben gaan werken. Sommige redacteuren werken er zelfs al bijna 40 jaar.”

Het afgelopen jaar is er veel veranderd bij ANWB. Vorig jaar werd er een reorganisatie doorgevoerd. De aparte uitgeeftak ANWB Media werd opgeheven en kwam onder ANWB Retail te vallen. De focus kwam te liggen op drie clusters. De Winter gaf sinds vorig jaar redactioneel leiding aan het cluster Vakantie, met daarbinnen onder meer Op Pad, Reizen en Kampeer en Caravan Kampioen. “We hadden al een flinke slag gemaakt”, aldus De Winter, die al 12,5 jaar werkzaam is voor de ANWB waarvan 5,5 jaar hoofdredacteur.

Hoewel nog niet helemaal duidelijk is wat de gevolgen zijn voor de redactie en de freelancers hoopt De Winter op een positief vervolg. Veel medewerkers werken al voor andere ANWB-kanalen en hoewel de printedities van Reizen Magazine en op Pad stoppen, online gaan ze gewoon door. “ANWB heeft meerdere kanalen waar content voor gemaakt moet blijven worden. Ook geven we naast abonneebladen specials uit.”

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.