— woensdag 2 december 2015, 09:06 | 0 reacties, praat mee

ANWB ontslaat negen redacteuren

Ed Lodewijks, hoofdredacteur Kamperen ANWB en Jan Briek, hoofdredacteur Waterkampioen, zijn ontslagen samen met zeven redacteuren. De ontslagen zijn het gevolg van een reorganisatie bij de magazines van de ANWB. Sinds deze week wordt daar gewerkt met een kernredactie verdeeeld over drie clusters.

Onderdeel daarvan is dat het aantal hoofdredacteuren is teruggebracht van 5 naar 3 en de redactie is gekrompen naar 20 redacteuren. Dat laat ANWB-directeur Harm van Veldhuizen desgevraagd weten.

Bert Gorissen is hoofdredacteur geworden van het cluster Vereniging, Verkeer en Mobiliteit. Daarbinnen wordt onder meer de Kampioen uitgegeven. Matthijs de Winter geeft redactioneel leiding aan het cluster Vakantie, met daarbinnen onder meer Op Pad, Reizen en Kampeer en Caravan Kampioen. Jan Kruithof is hoofdredacteur Vrije Tijd, met onder meer de Waterkampioen.

De redacties gaan werken als een kernredactie en de ANWB huurt meer dan voorheen freelancers in. Van Veldhuizen: ‘We gaan werken met een multi channel aanpak. Daarbij hebben we meer specialisten nodig. Dat doen we door met meer freelancers te werken.’

Per cluster is het de bedoeling de klanten meerdere producten aan te bieden. Rondom kamperen biedt de ANWB bijvoorbeeld naast het magazine ook specials, een kampeerkaart en een website waar campings geboekt kunnen worden.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.