website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

ANWB ontslaat negen redacteuren

Dolf Rogmans — Geplaatst in freelance op woensdag 2 december 2015, 09:06

Nieuws

Ed Lodewijks, hoofdredacteur Kamperen ANWB en Jan Briek, hoofdredacteur Waterkampioen, zijn ontslagen samen met zeven redacteuren. De ontslagen zijn het gevolg van een reorganisatie bij de magazines van de ANWB. Sinds deze week wordt daar gewerkt met een kernredactie verdeeeld over drie clusters.

Onderdeel daarvan is dat het aantal hoofdredacteuren is teruggebracht van 5 naar 3 en de redactie is gekrompen naar 20 redacteuren. Dat laat ANWB-directeur Harm van Veldhuizen desgevraagd weten.

Bert Gorissen is hoofdredacteur geworden van het cluster Vereniging, Verkeer en Mobiliteit. Daarbinnen wordt onder meer de Kampioen uitgegeven. Matthijs de Winter geeft redactioneel leiding aan het cluster Vakantie, met daarbinnen onder meer Op Pad, Reizen en Kampeer en Caravan Kampioen. Jan Kruithof is hoofdredacteur Vrije Tijd, met onder meer de Waterkampioen.

De redacties gaan werken als een kernredactie en de ANWB huurt meer dan voorheen freelancers in. Van Veldhuizen: ‘We gaan werken met een multi channel aanpak. Daarbij hebben we meer specialisten nodig. Dat doen we door met meer freelancers te werken.’

Per cluster is het de bedoeling de klanten meerdere producten aan te bieden. Rondom kamperen biedt de ANWB bijvoorbeeld naast het magazine ook specials, een kampeerkaart en een website waar campings geboekt kunnen worden.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.