— donderdag 28 februari 2019, 15:46 | 0 reacties, praat mee

ANWB stopt met 92 jaar oude uitgave Waterkampioen

De eerste editie van de Waterkampioen in 1927 - © ANWB

UPDATE Het doek valt voor de ANWB Waterkampioen. Het blad werd in 1927 opgericht, maar de exploitatie van het tijdschrift is door een dalend abonneebestand niet meer vol te houden, meldt Bert Gorissen, hoofdredacteur Team ANWB Content Productie. Er is een lichtpuntje te melden voor watersportliefhebbers: mogelijk volgt er een doorstart.

Na april stopt de ANWB met het uitgeven van de titel. Op de redactie is met teleurstelling gereageerd meldt Gorissen. “De Waterkampioen is een instituut, de makers zijn zeer gewaardeerde collega’s”. Een medewerker van Waterkampioen kan bij de ANWB blijven. Hij zet zijn werkzaamheden op andere terreinen dan watersport voort. Voor hoofd- en eindredacteur Arno Beuken betekent het echter dat zijn verbintenis met de ANWB eindigt.

De redactie van de Waterkampioen heeft geprobeerd het bestaande blad over te nemen, maar dit is niet gelukt. De titel met het woord kampioen erin, zou te veel geassocieerd worden met de nog bestaande ANWB-titels en de ANWB-zelf, meldt Nautilinc.

Arno Beuken wil nu proberen de titel op eigen initiatief - en los van de ANWB - nieuw leven in te blazen onder een nieuwe naam: Deining Magazine. Hij en zijn compagnon Jim Post proberen de komende maanden zoveel mogelijk geïnteresseerden te verzamelen. Als ze voor mei genoeg aanmeldingen hebben dan gaat hun magazine deze zomer al van start, zo is te lezen op de site www.deiningmagazine.nl. Want “de naam Waterkampioen mag dan verdwijnen, bijna honderd jaar watersportexpertise blijft.”

De ANWB heeft de afgelopen jaren al van meerdere langlopende bladen afscheid moeten nemen vanwege een dalend abonneebestand. In 2017 stopte ANWB met de uitgave van Reizen Magazine en Op Pad. Daarna volgde een nieuwe reorganisatie. Er is volgens Gorissen nu geen sprake van het stopzetten van andere titels. Ook is de strategie evenmin veranderd. “We blijven focussen op mobiliteit, vakantie en vrije tijd”. Deze pijlers werden na een reorganisatie in 2015 ingesteld.

Lees ook:
Snelle einde Reizen Magazine en Op Pad verrast redactie (10 november2017)
ANWB ontslaat negen redacteuren (2 december 2015)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.