e learning nvj

— dinsdag 7 december 2021, 08:26 | 0 reacties, praat mee

Sjirk Kuijper, hoofdredacteur Nederlands Dagblad, stopt

© Ilvy Njiokiktjien / ANP

Na bijna negen jaar legt Sjirk Kuijper bij het Nederlands Dagblad zijn taken als directielid en hoofdredacteur neer. Hij hoopt dat hij daarna bij de krant kan blijven. 'Maar mijn opvolger moet dat wel zien zitten, ik zal van niemand iets eisen.'

De reden om te stoppen komt voort uit een afspraak die Kuijper begin 2013, toen hij aantrad, met zichzelf maakte: zie deze baan als een ambtstermijn en blijf niet te lang ‘aan de macht’. “Tijdens mijn hele loopbaan ben ik mensen, vooral mannen, tegengekomen die te lang zijn doorgegaan als baas. Ze raakten verslaafd aan het werk, het inkomen, het podium en de positie. Ze konden niet meer loslaten wat ze hadden en hadden geen vertrouwen dat anderen hun werk minstens zo goed konden doen. Zo wilde ik niet worden.”

Per 1 januari 2022 legt Kuijper zijn taak als directielid neer, waarna de directie eenkoppig zal verder gaan in de persoon van Rinder Sekeris. Daarnaast heeft Kuijper aangegeven te willen stoppen als hoofdredacteur. Wanneer hij precies aftreedt, is nog onbekend. Dat hangt van de snelheid af waarmee een opvolger wordt gevonden.

“Ik hoop dat ik drie, vier dagen aan de krant verbonden kan blijven als auteur. Dat ik mij volledig kan richten op het schrijven van commentaren en analyses. Maar goed: de nieuwe hoofdredacteur moet dat wel zien zitten. Ik zal van niemand iets eisen.”
Mocht een vervolg bij de krant er niet in zitten, heeft Kuijper nog een plan B. “Het duurt nog tien jaar tot mijn pensioen, dus ik heb nog tijd om iets heel anders te gaan doen. Ik speel met het idee om mijn bus- of vrachtwagenrijbewijs te gaan halen. Het kan een fantasietje blijven, maar wie weet.” Meer bij het Nederlands Dagblad

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.