Smartocto userneeds

— dinsdag 5 november 2019, 14:08 | 1 reactie, praat mee

Sinan Can lanceert platform voor buitenlandjournalistiek

© BNNVARA

Synaps is de naam van het nieuwe onderzoeksjournalistieke platform dat onderzoeksjournalist en presentator Sinan Can en zijn team lanceren. Het is een platform dat kijkers, luisteraars en volgers via verschillende kanalen verhalen vertelt over het buitenland, aldus BNNVARA. Laatste wijziging: 5 november 2019, 14:28

Sinan Can: “Een synaps is een verbindingsplaats in het menselijk lichaam waar overdracht van informatie plaatsvindt. Daar komt de naam vandaan. Het platform is een collectief van researchers en makers dat op zoek is naar verbindingen tussen dingen die in de wereld gebeuren. We gaan op zoek naar nieuwe stemmen en invalshoeken, verhalen die nieuws zijn, maar nog niet in het nieuws komen. We blijven graven. Synaps is nooit af.”

Op 11 november opent Synaps met een reportage over Noord-Korea. Voor het eerste verhaal kreeg de redactie een database uit Noord-Korea in handen die inzichtelijk maakt hoe de hoofdstad Pyongyang volledig in dienst staat van de Grote Leider. De korte documentaire over Noord-Korea is 11 november om 20.25 uur te zien in Synaps bij BNNVARA op NPO 2.

Uitzendingen en publicaties zijn geen eindstation bij Synaps: de redactie blijft verhalen aanvullen op YouTube, Instagram, in podcasts en in print. Ook heeft eindredacteur Thomas Loudon in Synaps op NPO Radio 1 iedere zaterdagnacht tussen 1.30 tot 2.00 uur een gesprek met een gast over een belangrijk buitenlands onderwerp.

Lees ook:
Pointer en Sinan Can dragen journalistieke vernieuwing NPO 2 (10 december 2018)
Voor Sinan Can is ellende brandstof geworden (25 september 2017)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

j kuitenbrouwer, 6 november 2019, 21:12

Fantastisch initiatief. Ga luisteren naar de radio! Hetty

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.