e learning nvj

— maandag 28 december 2020, 11:00 | 1 reactie, praat mee

Shula Rijxman en NPO grijpen niet in bij uitzenddatum documentaire Sigrid Kaag

© NPO / Michel Schnater

De NPO is niet van plan om in te grijpen bij de uitzenddatum van de documentaire Sigrid Kaag: Van Beiroet tot Binnenhof. Dat stelt NPO-voorzitter Shula Rijxman afgelopen zondag bij WNL op Zondag.

De afgelopen vijf jaar volgde regisseur Shuchen Tan de huidige lijsttrekker van D66 op de voet. Er volgde veel ophef na de bekendmaking van de uitzenddatum van de documentaire: Zo vlak voor de verkiezingen zou de documentaire een reclamespot zijn voor de D66-leider.

Rijxman herkent dit beeld niet: “Ik heb de film nog niet gezien, maar het is mij verzekerd dat het een zuiver journalistiek product is. Er zijn ongelooflijk veel politici waar portretten van zijn gemaakt.” Er is dus geen sprake van een voorkeursbehandeling, stelt Rijxman.

Vier jaar geleden was er ook ophef, toen een film over GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver zou worden uitgezonden. De maker bleek onderdeel van het GroenLinks campagneteam. Rijxman besloot toen wel in te grijpen om een discussie over de onafhankelijkheid van de NPO te voorkomen.

Praat mee

1 reactie

J. Wolters, 28 december 2020, 17:13

Wel ingrijpem bij een portret van/over Jesse Klaver. Wel bij “handelen” van de “netmanager” van NPO2 het laten stopzetten van Mondo! Se stekker er uit trekken!!! EN NU NIET ingrijpen bij een uitzenddatum m.b.t. een documentaire over de lijsttrekker van D66???? Dit soort handels wijze heeft alle schijn van partijdigheid en in GEEN GEVAL van OBJECTIVITEIT!! Dames en heren bestuurders bij de NPO: SHAMEON YOU!!!!

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.