Jodal

— dinsdag 31 mei 2016, 14:25 | 0 reacties, praat mee

Henk Hagoort verlaat NPO

Bas Czerwinkski / ANP

Henk Hagoort, voorzitter van de raad van bestuur, vertrekt per 1 september bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Hagoort wordt bestuursvoorzitter van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hij heeft dan 24 jaar in verschillende functies binnen de publieke omroep gewerkt, waarvan de laatste 8 jaar als bestuursvoorzitter van de NPO. Laatste wijziging: 2 juni 2016, 13:52

Hagoort begon zijn loopbaan ooit in het hoger onderwijs en zet keert met de nieuwe bestuurlijke carrière dus in de onderwijswereld terug. “Zijn tweede en laatste termijn als bestuursvoorzitter bij de NPO loopt over 1,5 jaar af dus we begrijpen dat hij deze mooie kans niet voorbij laat gaan. Maar Hilversum zal deze verbindende bestuurder gaan missen”, aldus Bruno Bruins, voorzitter van NPO’s raad van toezicht.

De raad van toezicht noemt het jammer dat Hagoort de publieke omroep verlaat. “Henk Hagoort heeft zich van redacteur tot bestuursvoorzitter al die jaren met passie ingezet voor een publieke omroep die kijkers en luisteraars verrijkt en de samenleving verbindt”, stelt Bruins.  De raad van toezicht heeft besloten om Shula Rijxman per 1 september te benoemen als waarnemend voorzitter.

Meer bij NPO / Windesheim

Bekijk meer van

Transfers NPO Henk Hagoort

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.