training eu starters

— donderdag 21 februari 2019, 10:29 | 1 reactie, praat mee

Scheldpartij Fox News-presentator op Rutger Bregman gaat viraal

Tucker Carlson legde gisteravond uit waarom het Bregman-interview ongeschikt was voor uitzending | Fox News

Een interview met De Correspondent-auteur en historicus Rutger Bregman op Fox News is geëindigd in een scheldpartij door presentator Tucker Carlson. Het interview haalde de uitzending niet, waarop Bregman een zelfgemaakte opname van het interview verspreidde. Het is het tweede virale succes voor Bregman. Laatste wijziging: 21 februari 2019, 10:33

Bregman speelde zich recent ook al in de kijker met een optreden bij ‘miljardairsconferentie’ World Economic Forum in Davos, Zwitserland. Tijdens een vraaggesprek vertelde Bregman dat filantropie door miljardairs leuk en aardig is, maar ze eigenlijk gewoon op eerlijk niveau belasting moeten betalen.

“Belasting, belasting, belasting”, zei Bregman toen. “Het voelt alsof ik op een conferentie van brandweermannen ben, maar het woord water niet mag noemen”, grapte hij. Die video ging eveneens viraal en werd onder meer door - inmiddels hernieuwde presidentskandidaat - Bernie Sanders onder zijn volgers op Twitter verspreid.

De video van Bregmans confrontatie met Tucker Carlson werd door het Newyorkse Now This tot een compacte video verwerkt. Carlson prijst in de inleiding van het interview in eerste instantie Bregmans optreden in Davos. Aan het eind van het interview vloekt en tiert Carlson dat hij Bregman een kans had willen geven, maar dat hij een fucking moron met een ‘klein brein’ is, vastgeroest in dogmatiek.

Bregman had hem kort daarvoor een miljonair-betaald-door-miljardairs genoemd, die bepaalde onderwerpen niet aansnijdt omdat dat niet uitkomt.

De video is inmiddels al tienduizenden keren gedeeld. Tucker Carlson heeft een korte video uitgegeven waarin hij uitlegt dat zijn gevloek betekende dat het materiaal nooit uitgezonden kon worden. Hij legt niet uit waarom eventueel gevloek niet is gebleeped, zoals gebruikelijk op Amerikaanse televisie.  Carlson stelt dat hij nooit onderwerpen vermijdt of hem van hogerhand wordt meegedeeld wat hij moet bespreken.

De presentator stelt het te betreuren dat hij zijn geduld verloor, maar dat de kwalificaties aan het adres aan Bregman “hartgrondig gemeend” waren.

Veertien jaar geleden betekende een confrontatie met komiek Jon Stewart het einde van zijn toenmalige programma CNN Crossfire. Dat clipje staat op YouTube.

Bekijk meer van

Tucker Carlson Rutger Bregman

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Wim Theunisse, 22 februari 2019, 01:21

Het is heerlijk om te lezen en te horen hoe Ruud Bregman de puntjes op de I zet , net zoals Arnold Karskens dat doet.

Ik doe dat overigens ook al meer dan 60 jaren maar ik ben geen journalist maar alleen maar kritisch.

Waarom?
Je hoeft niet links of rechts te zijn om kritisch te denken.

Wat vind u van deze stelling:
De problemen vandaag de dag op Aarde zijn het gevolg van de goede beslissingen van politici in het verleden, dus ook de plastic soep waaraan al het zeeleven dood gaat.
Leuker kan ik het niet maken, wel eerlijker.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.