website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Scheldpartij Fox News-presentator op Rutger Bregman gaat viraal

Lars Pasveer — Geplaatst in conflict op donderdag 21 februari 2019, 10:29

Tucker Carlson legde gisteravond uit waarom het Bregman-interview ongeschikt was voor uitzending | Fox News

Tucker Carlson legde gisteravond uit waarom het Bregman-interview ongeschikt was voor uitzending | Fox News

Nieuws Een interview met De Correspondent-auteur en historicus Rutger Bregman op Fox News is geëindigd in een scheldpartij door presentator Tucker Carlson. Het interview haalde de uitzending niet, waarop Bregman een zelfgemaakte opname van het interview verspreidde. Het is het tweede virale succes voor Bregman.

Bregman speelde zich recent ook al in de kijker met een optreden bij ‘miljardairsconferentie’ World Economic Forum in Davos, Zwitserland. Tijdens een vraaggesprek vertelde Bregman dat filantropie door miljardairs leuk en aardig is, maar ze eigenlijk gewoon op eerlijk niveau belasting moeten betalen.

“Belasting, belasting, belasting”, zei Bregman toen. “Het voelt alsof ik op een conferentie van brandweermannen ben, maar het woord water niet mag noemen”, grapte hij. Die video ging eveneens viraal en werd onder meer door - inmiddels hernieuwde presidentskandidaat - Bernie Sanders onder zijn volgers op Twitter verspreid.

De video van Bregmans confrontatie met Tucker Carlson werd door het Newyorkse Now This tot een compacte video verwerkt. Carlson prijst in de inleiding van het interview in eerste instantie Bregmans optreden in Davos. Aan het eind van het interview vloekt en tiert Carlson dat hij Bregman een kans had willen geven, maar dat hij een fucking moron met een ‘klein brein’ is, vastgeroest in dogmatiek.

Bregman had hem kort daarvoor een miljonair-betaald-door-miljardairs genoemd, die bepaalde onderwerpen niet aansnijdt omdat dat niet uitkomt.

De video is inmiddels al tienduizenden keren gedeeld. Tucker Carlson heeft een korte video uitgegeven waarin hij uitlegt dat zijn gevloek betekende dat het materiaal nooit uitgezonden kon worden. Hij legt niet uit waarom eventueel gevloek niet is gebleeped, zoals gebruikelijk op Amerikaanse televisie.  Carlson stelt dat hij nooit onderwerpen vermijdt of hem van hogerhand wordt meegedeeld wat hij moet bespreken.

De presentator stelt het te betreuren dat hij zijn geduld verloor, maar dat de kwalificaties aan het adres aan Bregman “hartgrondig gemeend” waren.

Veertien jaar geleden betekende een confrontatie met komiek Jon Stewart het einde van zijn toenmalige programma CNN Crossfire. Dat clipje staat op YouTube.

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

 1. 1. Wim Theunisse, 22 februari 2019, 01:21

  Het is heerlijk om te lezen en te horen hoe Ruud Bregman de puntjes op de I zet , net zoals Arnold Karskens dat doet.

  Ik doe dat overigens ook al meer dan 60 jaren maar ik ben geen journalist maar alleen maar kritisch.

  Waarom?
  Je hoeft niet links of rechts te zijn om kritisch te denken.

  Wat vind u van deze stelling:
  De problemen vandaag de dag op Aarde zijn het gevolg van de goede beslissingen van politici in het verleden, dus ook de plastic soep waaraan al het zeeleven dood gaat.
  Leuker kan ik het niet maken, wel eerlijker.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.