banner anp

— woensdag 2 december 2015, 12:04 | 0 reacties, praat mee

ITV blaast interview met kroonprins Charles af om eisenpakket

Prins Charles tijdens een bezoek aan de BBC | Luke MacGregor / AFP

De Britse tv-zender ITV weigert mee te gaan met een 'Noord-Koreaans' contract van vijftien pagina's rond interviews, dat kroonprins Charles vooraf getekend wil zien. Dagblad The Independent zegt dat alle interviews die wél worden uitgezonden, onder deze regels tot stand zijn gekomen.

Het interview dat journalist Jon Snow van ITV Channel 4 News met Charles zou hebben, werd afgeblazen vanwege de eisen - die onder meer stipuleren dat de staf van Charles het ruwe materiaal en de bewerkte versies van het interview vooraf mogen bekijken. De prins behoudt zich het recht voor om op elk moment de samenwerking af te blazen - ook als het interview al de definitieve vorm heeft gekregen.

Een dergelijk afgerond interview zou dan ook niet mogen worden uitgezonden. Het contract bepaalt verder het type vragen dat gesteld mag worden en het recht een interview direct af te kappen als vragen worden gesteld die buiten het contractueel vastgelegde kader vallen. Channel 4 liet weten dat het onder deze omstandigheden afzag van een interview met de prins.

Meer bij The Independent

Bekijk meer van

Jon Snow ITV

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.