word studentlid

— woensdag 1 juni 2022, 09:52 | 0 reacties, praat mee

Sarah Palin zet smaadzaak tegen New York Times voort, ondanks reeks aan nederlagen

Sarah Palin zet smaadzaak tegen New York Times voort, ondanks reeks aan nederlagen
Sarah Palin spreekt de pers toe na een zitting in februari van dit jaar. Ze verloor meerdere rechtszaken wegens vermeende smaad door de New York Times, maar zet haar klacht voort | SIPA USA

Nadat begin maart een smaadzaak van oud-gouverneur Sarah Palin tegen dagblad de New York Times definitief sneuvelde, moet Palin nóg een nederlaag incasseren. Een poging om de rechter in die zaak te wraken is mislukt. Palin kan geen nieuwe rechtzaak beginnen, meldt persbureau Reuters. Laatste wijziging: 1 juni 2022, 09:54

Ze maakte bezwaar tegen het feit dat de rechter in kwestie nog tijdens het beraad van de jury zijn voornemen bekendmaakte om de smaadzaak te seponeren. De jury kwam uiteindelijk tot dezelfde conclusie: niets aan de hand.

Centraal stond een hoofdredactioneel met de titel America’s Lethal Politics. In dat hoofdredactioneel commentaar uit 2017 werd toegenomen gewelddadige symboliek in de Amerikaanse politiek betreurd, nadat Palins campagneteam flyers had verspreid over haar Democratische concurrenten voor de gouverneurspositie.

De krant meldde korte tijd dat Palin een vizier op hoofden van haar politieke concurrenten had gezet. Het ging daarbij echter om illustraties bij kiesdistricten. De fout werd de dag erop hersteld, maar Palin stapte naar de rechter.

Rechter Jed Rakoff gaf de New York Times wel kritiek over dit redactionele proces, maar voor smaad moet kwade opzet worden bewezen. Rakoff en de jury vonden daarvoor geen bewijs.

Palin voert momenteel campagne voor een zetel in het Huis van Afgevaardigden. Reuters bericht dat de politica ook tegen dit jongste besluit in beroep gaat.

Bekijk meer van

Sarah Palin New York Times

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.