— woensdag 12 februari 2014, 15:46

‘Sanoma wil verkooptitels reorganiseren’

Uitgeverij Sanoma zou het voornemen hebben om bij drie titels, die sinds oktober vorig jaar in de etalage staan, alvast te gaan reorganiseren. Het zou daarbij gaan om de glossy's Beau Monde, Grazia en Marie-Claire. Sanoma zou die nu al willen omvormen tot een rompredactie, meldt NVJ-tijdschriftsecretaris Yvonne Dankfort. In het reorganisatieplan is een dergelijke 'pre-verkoop reorganisatie' bij titels die in de verkoop staan nooit aan bod gekomen. Dankfort heeft Sanoma om opheldering gevraagd over de plannen, die volgens haar bovendien niet stroken met bestaande redactiestatuten. Besluiten die van fundamenteel belang zijn voor de taak en functie van de redactie kunnen pas na overleg met de redactieraad of redactievergadering doorgang krijgen, stelt ze: werknemers van titels in de verkoop, die hadden verwacht mee te gaan bij een eventuele verkoop, wordt door het voornemen zicht daarop ontnomen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.