training eu starters

— donderdag 12 mei 2016, 12:05 | 0 reacties, praat mee

Sanoma België in verzet tegen Nederlands management

Het personeel van Sanoma België komt in actie tegen de voorgenomen bezuinigingen, opgelegd door het Nederlandse management. Ze zijn SOS Sanoma Belgium gestart, een Facebookpagina waarmee het personeel en de vakbonden lezers proberen mee te krijgen in hun strijd tegen de ontslagen. Laatste wijziging: 13 mei 2016, 09:09

Sanoma maakte eind maart bekend 65 banen te willen schrappen. Ook moet Sanoma België op korte termijn tien procent winst halen. Volgens het personeel kan dat niet zonder drastische maatregelen en het statuut van journalist loopt gevaar, zo klinkt het.

Zo zal de directie van een magazine alleen nog een coördinerende rol behouden en worden vaste medewerkers vervangen door freelancers. “Het statuut van de schrijvende journalist, het resultaat van jaren sociaal overleg, wordt zo in één herstructurering van tafel geveegd. Als dit zich kan doorzetten bij een groot mediabedrijf in België, zal het niet lang duren voor anderen zullen volgen.”, aldus het personeel. ook de onafhankelijkheid van de journalist verdwijnt, want ze zullen ook worden ingezet op zogenaamde native advertising, of artikels die in samenspraak met de adverteerder geschreven worden.

Sanoma-CEO Henk Scheenstra meldt in De Morgen dat hij achter het principe van de kernredacties blijft staan. “Dit model wordt al bij andere mediabedrijven, waaronder Sanoma in Nederland, succesvol toegepast, en we bekijken met de vakbonden hoe we dit naar België kunnen vertalen.”

Dat de onafhankelijkheid in het gedrang komt, wil de CEO niet horen. “Het garanderen van de hoogstaande kwaliteit van onze bladen is onze eerste zorg, alsook het garanderen van een duurzame lokale verankering in België.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.