— woensdag 29 oktober 2014, 09:18

Sanoma schrijft weer zwarte cijfers

De Finse uitgever Sanoma heeft in eigen land in het derde kwartaal 57 miljoen euro winst behaald. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is dat een forse omslag: toen maakte Sanoma nog een nettoverlies van 261 miljoen euro. De omvangrijke reorganisatie die het bedrijf vorig jaar inzette en de verkoop van meerdere tijdschrifttitels betekenden een lagere kwartaalomzet: 478 miljoen euro tegen 537 miljoen vorig jaar. Het bedrijf verwacht structureel 100 miljoen euro te zullen besparen door de kostenreducties. De print- en advertentiemarkt blijft in neerwaartse trend, stelt Sanoma. Ook zijn de economische vooruitzichten in de landen waar Sanoma actief is niet rooskleurig. Sanoma blijft investeren in digitale activiteiten en wil uitbreiden in de eductieve markt, stelt het concern in het vandaag verschenen kwartaalrapport.

Bekijk meer van

Sanoma

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.