— vrijdag 14 december 2012, 10:34

Claim van 1 miljoen tegen Quote

Maandblad Quote heeft een claim van maar liefst 1 miljoen euro ontvangen van Jonald Bouwhuis, de oprichter van vastgoedfonds Bouwstate, dat meldt De Financiële Telegraaf. Quote publiceerde op de site een artikel van een door de rechter verboden artikel over Bouwhuis en VVD-coryfee Hans Wiegel. Bouwhuis constateerde onlangs dat Quote het artikel ondanks het verbod weer online had geplaatst en eiste daarom de maximale dwangsom op. Maar volgens hoofdredacteur Mirjam van den Broeke is de herpublicatie te wijten aan een technische fout. "We kregen dit najaar een nieuwe website, waardoor het offline gehaalde artikel plotseling weer online stond.” Quote spande na het ontvangen van de claim een kort geding aan tegen Bouwhuis, omdat die voor een miljoen beslag dreigde te gaan leggen bij het tijdschrift. Dat geding heeft Quote gewonnen. Maar Bouwhuis heeft inmiddels spoedappel ingesteld tegen het vonnis dat in januari zal dienen. Meer bij Quote

Bekijk meer van

Quote

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.