e learning nvj

— vrijdag 10 april 2020, 09:16 | 0 reacties, praat mee

Sanoma-onderzoek: meer lezen en meer vertrouwen in media tijdens coronacrisis

© CC BY-SA 2.0 / Hamed Saber

De coronacrisis zorgt ervoor dat consumenten meer lezen. Dat blijkt uit onderzoek dat Sanoma liet uitvoeren onder 1.017 respondenten. 83 procent van hen zegt het nieuws sinds de uitbraak van de coronacrisis extra intensief te volgen. 20 procent van de ondervraagden zag zijn vertrouwen in de media de afgelopen periode toenemen.

In het door No Ties in maart uitgevoerde onderzoek geeft 68 procent van de ondervraagden aan dagelijks 30 minuten of meer tijd extra te besteden aan het lezen van kranten. 71 procent van hen besteedt dagelijks 30 minuten of meer extra aan het lezen van tijdschriften. Dat legt onder andere Sanoma zelf geen windeieren. De uitgeverij zag de losse verkoop van zijn magazines stijgen met een index van 125 tot 130 procent.

De deelnemers aan het onderzoek bevinden zich in de leeftijd van 25 tot 70 jaar. Het gros van hen leest kranten en tijdschriften vooral om op de hoogte te blijven van de actualiteit (71 procent) of om informatie tot zich te nemen (69 procent). Ook ontspanning is een belangrijke reden om te lezen: 45 procent van de ondervraagden geeft dat aan als reden. Meer bij inct

Bekijk meer van

Sanoma corona

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.