basis naar compleet

— dinsdag 12 februari 2019, 08:32 | 0 reacties, praat mee

Samenwerking regionale omroepen Noordoost-Nederland op gebied onderzoeksjournalistiek

Media-minister Arie Slob licht symbolisch de eerste tegel.

De regionale omroepen RTV Oost, RTV Drenthe, RTV Noord en Omrop Fryslân gaan samenwerken op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Het is voor het eerst dat de regionale omroepen in het Noordoosten van ons land structureel gaan samenwerken op redactioneel gebied. Laatste wijziging: 12 februari 2019, 08:38

Reden voor de samenwerking is onder andere de veranderde werkwijze en de hoeveelheid platforms die worden bijgehouden. Het voert de druk op redacties op met als gevolg dat het journalistiek uitzoekwerk op de achtergrond dreigt te raken.

Media-minister Arie Slob heeft maandag in de Zwolse studio van RTV Oost het startschot gegeven voor het samenwerkingsproject. Hij deed dat door symbolisch de eerste tegel te lichten voor de vier omroepen.

Het samenwerkingsproject wordt gecoördineerd door RTV Noord-onderzoeksjournalist Goos de Boer. Hij initieert en stimuleert de gezamenlijke onderzoeken van de vier omroepen. Daarnaast draait hij mee bij de onderzoeksprojecten.

Per onderzoek wordt een team gevormd van gespecialiseerde journalisten van de betrokken omroepen. Daar waar mogelijk wordt het publiek van de omroepen betrokken bij de onderwerpkeuze. Afgezien van de opdracht om de nodige tegels te lichten, moet het project leiden tot de opbouw van meer expertise bij de omroepen op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Ook moet het project de onderlinge samenwerking tussen de redacties bevorderen. Meer bij RTV Oost

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.