website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Samenwerking regionale omroepen Noordoost-Nederland op gebied onderzoeksjournalistiek

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in omroep op dinsdag 12 februari 2019, 08:32

Media-minister Arie Slob licht symbolisch de eerste tegel.

Media-minister Arie Slob licht symbolisch de eerste tegel.

Nieuws De regionale omroepen RTV Oost, RTV Drenthe, RTV Noord en Omrop Fryslân gaan samenwerken op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Het is voor het eerst dat de regionale omroepen in het Noordoosten van ons land structureel gaan samenwerken op redactioneel gebied.

Reden voor de samenwerking is onder andere de veranderde werkwijze en de hoeveelheid platforms die worden bijgehouden. Het voert de druk op redacties op met als gevolg dat het journalistiek uitzoekwerk op de achtergrond dreigt te raken.

Media-minister Arie Slob heeft maandag in de Zwolse studio van RTV Oost het startschot gegeven voor het samenwerkingsproject. Hij deed dat door symbolisch de eerste tegel te lichten voor de vier omroepen.

Het samenwerkingsproject wordt gecoördineerd door RTV Noord-onderzoeksjournalist Goos de Boer. Hij initieert en stimuleert de gezamenlijke onderzoeken van de vier omroepen. Daarnaast draait hij mee bij de onderzoeksprojecten.

Per onderzoek wordt een team gevormd van gespecialiseerde journalisten van de betrokken omroepen. Daar waar mogelijk wordt het publiek van de omroepen betrokken bij de onderwerpkeuze. Afgezien van de opdracht om de nodige tegels te lichten, moet het project leiden tot de opbouw van meer expertise bij de omroepen op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Ook moet het project de onderlinge samenwerking tussen de redacties bevorderen. Meer bij RTV Oost

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.