Tegel Beeld en Geluid

— maandag 26 oktober 2015, 09:16 | 0 reacties, praat mee

Samenwerking BN DeStem en Omroep Brabant ten einde

Lex van Lieshout / ANP

Omroep Brabant en BN DeStem zetten vanaf december een punt achter hun samenwerking in het regionale Mediacentrum in Breda. Voornaamste reden voor het beëindigen van de samenwerking is de nieuwe Mediawet die geen ruimte biedt voor publiek private samenwerking in de journalistiek. Publieke omroepen die zijn gefinancierd met belastinggeld, mogen niet meewerken aan het maken van winst door een commerciële partij.

De krachtenbundeling begon in september 2013 als experiment met financiële steun van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Belangrijkste doel van het Mediacentrum was om de regionale journalistiek een kwaliteitsimpuls te geven en om te bekijken hoe regionale media in de toekomst met elkaar kunnen samenwerken.

Journalisten van BN DeStem en Omroep Brabant werkten twee jaar lang in het Mediacentrum samen op het gebied van het zogenoemde ‘eerste-lijns nieuws’. Het ging daarbij voornamelijk om het verwerken van persberichten en 112-nieuws.

Het besluit om de samenwerking na twee jaar te beëindigen is met ‘pijn in het hart’ genomen. “Er is veel geïnvesteerd in de samenwerking en het was mooi geweest wanneer deze een structurele basis had kunnen krijgen”, aldus hoofdredacteur Henk Lemckert van Omroep Brabant uit in een persverklaring. Dat onderschrijft ook hoofdredacteur Hille van der Kaa van BN DeStem. “We konden in de afgelopen twee jaar goed gebruik maken van elkaars expertise en slagkracht.” Meer bij Omroep Brabant / BN De Stem

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.