basis naar compleet

— maandag 17 september 2018, 09:34 | 0 reacties, praat mee

Omroep Gelderland stuurt verslaggevers naar lokale omroepen

Omroep Gelderland gaat vanaf deze maand meer samenwerken met lokale omroepen. Door verslaggevers bij vier omroepen te plaatsen, willen ze meer lokaal nieuws brengen en de lokale journalistiek versterken. Laatste wijziging: 17 september 2018, 10:14

‘Verhalen die voortkomen uit en gemaakt worden in de lokale samenleving’, dat is wat deze samenwerking moet opleveren volgens de hoofdredacteur van Omroep Gelderland, Marc Veeningen.

De vier nieuw aangenomen verslaggevers gaan bij Regio8 (Ulft), B-FM (Zutphen), RTV Nunspeet (Nunspeet) en RegioTV Tiel (Rivierenland) aan de slag. Geheel willekeurig zijn de journalisten niet uitgekozen, ze komen allemaal uit de regio. Dit zorgt ervoor dat zij hun journalistieke expertise kunnen combineren met hun kennis over het gebied.

Samenwerking met de lokale omroepen was er al langere tijd. Zo kunnen de lokale omroepen content van de regionale omroep gebruiken en worden berichten van lokale omroepen op de website van Omroep Gelderland geplaatst. De samenwerking ging op deze manier goed, dus was dit volgens Veeningen een logische stap. 

Meer bij Omroep Gelderland.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.