— maandag 17 september 2018, 09:34 | 0 reacties, praat mee

Omroep Gelderland stuurt verslaggevers naar lokale omroepen

Omroep Gelderland gaat vanaf deze maand meer samenwerken met lokale omroepen. Door verslaggevers bij vier omroepen te plaatsen, willen ze meer lokaal nieuws brengen en de lokale journalistiek versterken.

‘Verhalen die voortkomen uit en gemaakt worden in de lokale samenleving’, dat is wat deze samenwerking moet opleveren volgens de hoofdredacteur van Omroep Gelderland, Marc Veeningen.

De vier nieuw aangenomen verslaggevers gaan bij Regio8 (Ulft), B-FM (Zutphen), RTV Nunspeet (Nunspeet) en RegioTV Tiel (Rivierenland) aan de slag. Geheel willekeurig zijn de journalisten niet uitgekozen, ze komen allemaal uit de regio. Dit zorgt ervoor dat zij hun journalistieke expertise kunnen combineren met hun kennis over het gebied.

Samenwerking met de lokale omroepen was er al langere tijd. Zo kunnen de lokale omroepen content van de regionale omroep gebruiken en worden berichten van lokale omroepen op de website van Omroep Gelderland geplaatst. De samenwerking ging op deze manier goed, dus was dit volgens Veeningen een logische stap. 

Meer bij Omroep Gelderland.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.