website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Omroep Gelderland stuurt verslaggevers naar lokale omroepen

Sabien Froger — Geplaatst in lokale journalistiek op maandag 17 september 2018, 09:34

Nieuws Omroep Gelderland gaat vanaf deze maand meer samenwerken met lokale omroepen. Door verslaggevers bij vier omroepen te plaatsen, willen ze meer lokaal nieuws brengen en de lokale journalistiek versterken.

‘Verhalen die voortkomen uit en gemaakt worden in de lokale samenleving’, dat is wat deze samenwerking moet opleveren volgens de hoofdredacteur van Omroep Gelderland, Marc Veeningen.

De vier nieuw aangenomen verslaggevers gaan bij Regio8 (Ulft), B-FM (Zutphen), RTV Nunspeet (Nunspeet) en RegioTV Tiel (Rivierenland) aan de slag. Geheel willekeurig zijn de journalisten niet uitgekozen, ze komen allemaal uit de regio. Dit zorgt ervoor dat zij hun journalistieke expertise kunnen combineren met hun kennis over het gebied.

Samenwerking met de lokale omroepen was er al langere tijd. Zo kunnen de lokale omroepen content van de regionale omroep gebruiken en worden berichten van lokale omroepen op de website van Omroep Gelderland geplaatst. De samenwerking ging op deze manier goed, dus was dit volgens Veeningen een logische stap. 

Meer bij Omroep Gelderland.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.