training eu starters

— dinsdag 22 november 2016, 09:35 | 0 reacties, praat mee

Noordelijke regionale omroepen gaan samenwerken

© Robin Van Lonkhuijsen / ANP

RTV Oost, RTV Drenthe, Omrop Fryslân en RTV Noord gaan samenwerken, zo hebben de regionale omroepen bekendgemaakt. Die samenwerking is vooral gericht op taken als techniek, P&O, financiën en sales. Laatste wijziging: 22 november 2016, 10:56

De omroepen verwachten dat samenwerking een kwaliteitsimpuls zal betekenen voor de programmering van de vier betrokken omroepen. Ook verwachten de betrokken omroepen dat ze door de samenwerking de beschikbare mensen en techniek nog beter kunnen inzetten.

Ook programmatische samenwerking wordt niet uitgesloten. Een voorbeeld daarvan is dat RTV Drenthe, RTV Oost en RTV Noord deze week hebben besloten om met een gemeenschappelijk muziekprogramma op de radio te komen, waarbij muziek uit de Nedersaksische streektaal centraal staat. Ook Omroep Gelderland doet mee aan dit project.

De bestuurders van de vier regionale omroepen zijn blij met de samenwerking en zien met vertrouwen de resultaten hiervan tegemoet. Directeur Jan Koster van Omrop Fryslân vindt het vrijwillige aspect en het eigen tempo van deze samenwerking positief. Het is volgens hem ook een duidelijk signaal naar staatssecretaris Dekker.

“Dit is een heel goed signaal richting Den Haag en de staatssecretaris. Die heeft te vaak gezegd dat de omroepen niet willen samenwerken. Dat is is nooit zo geweest. Wij laten nu in Noordoost-Nederland zien dat wij er concreet heel anders in zitten. Ik hoop dat collega’s in het zuiden en in de Randstad dit voorbeeld volgen”, zeg Koster. Meer bij RTV Noord / RTV Oost / Omrop Fryslân

 

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.