— vrijdag 20 november 2020, 08:48 | 0 reacties, praat mee

Salarissen topbestuurders publieke omroepen omlaag

© ANP Hollandse Hoogte / Harold Versteeg

De salarissen van een deel van de topbestuurders van publieke omroepen gaat omlaag. Nu geldt dat alle topbestuurders hetzelfde maximale salaris kunnen verdienen. Dat plafond wordt afhankelijk van de grootte van het omroep, het bereik en het aantal leden.

Dat heeft minister Slob van Media bekend gemaakt. Momenteel krijgen alle topbestuurders bij publieke omroepen nog maximaal 209.000 euro per jaar. Onder de nieuwe regels gaan 25 van de 40 topbestuurders geld inleveren.

Topbestuurders van omroepen als PowNed, WNL en Omrop Fryslân gaan terug naar een maximaal salaris van 148.000 euro. Voor omroepen als de NTR en Omroep Brabant wordt het salarisplafond ingesteld op 176.000 euro. Bij de EO, Omroep MAX en de VPRO kunnen topbestuurders nog maximaal 193.000 euro verdienen.

Bij omroepen als de NOS, AVROTROS, BNNVARA en KRO-NCRV blijft het maximale salaris voor bestuurders staan op 209.000 euro. Nieuwe topbestuurders vallen met ingang van volgend jaar onder de nieuwe regels. Van zittende topbestuurders wordt de vergoeding wordt stapsgewijs verlaagd over de periode van zeven jaar. Meer bij NU.nl / NOS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.