training eu starters

— vrijdag 31 januari 2014, 11:29

Publieke omroepen sluiten media-akkoord

De publieke omroepen AVROTROS, BNN-VARA, KRO-NCRV, EO, MAX, VPRO en taakomroepen NOS en NTR hebben hun beleidsplannen voor de periode 2016-2020 ingediend bij staatssecretaris Dekker. De omroepen vragen daarmee erkenning aan voor de nieuwe concessieperiode. De omroepen besloten tegelijk met die aanvraag om een zogeheten Publiek Media Akkoord af te spreken, waarin gezamenlijke doelstellingen en afspraken zijn vastgelegd, met inachtneming van eerdere afspraken met de NPO en - uiteraard - de Mediawet. Het akkoord omvat 12 punten, waarvan de omroepen onafhankelijkheid en zelfstandigheid benadrukken. "Onder coördinatie van de NPO stemmen wij ons aanbod af, investeren we samen in bijzondere programmering en specialiseren we ons in aanbod waarin wij sterk zijn. Door de onderlinge competitie bloeit de creativiteit", schrijven de omroepen. Laatste wijziging: 3 februari 2014, 11:19

Punt zes lijkt een subtiele verwijzing naar de lopende discussie over het zogeheten ‘ongecoördineerd media-aanbod’.  “6. De omroepen willen zelf toegang hebben tot alle media en platforms die relevant zijn voor het bereik van en de interactie met ons publiek, en de ruimte en financiën om voor die platforms te maken en te ontwikkelen. Alleen zo kunnen wij ons publiek volgen en vinden en relevant blijven in de informatievoorziening.”

De opstellers nodigen aspirant-omroepen uit zich bij het akkoord aan te sluiten. Het volledige akkoord is hier in te zien, in pdf-formaat.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.