— dinsdag 18 januari 2011, 09:12 | 0 reacties, praat mee

RvdJ wil oordelen over burgerjournalisten

De Raad voor de Journalistiek (RvdJ) wil in de toekomst ook klachten tegen burgerjournalisten in behandeling nemen. Dat heeft de voorzitter van de RvdJ, Victor Lebesque, gezegd tegen De Nieuwe Reporter tijdens een gesprek over de nieuwe statuten. Bepalend gaat zijn of er sprake is van een journalistieke productie. Om te bepalen of daar sprake van is heeft de RvdJ drie criteria opgenomen. Er moet sprake zijn van actuele informatie, die van algemeen belang is, en die verspreid wordt via een medium dat zich richt op een breed publiek. Geen volledig dichtgetimmerde definitie erkent Raadsvoorzitter Lebesque. Maar "na verloop van tijd zal bij de Raad jurisprudentie ontstaan over de vraag welke producties aan deze omschrijving voldoen". Meer bij De Nieuwe Reporter

Bekijk meer van

Raad voor de Journalistiek

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.