— dinsdag 10 mei 2011, 17:33 | 0 reacties, praat mee

RVD wilde publicatie foto’s voorkomen

Fotograaf Arthur Batenburg schoot onlangs in het Apeldoornse bos foto's van een ontspannen rijtuigritje van koningin Beatrix, prins Friso, prinses Mabel en hun twee dochters. In een ander koetsje zaten ook niet de minsten: bisschop Desmond Tutu, mediatycoon Richard Branson en oud-topman van de Verenigde Naties Kofi Annan. De foto's die Batenburg maakte, kon hij vervolgens niet slijten bij media, omdat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bezwaar maakte tegen publicatie, meldt HP/De Tijd. Het tijdschrift publiceert wel enkele foto's en merkt op dat de mediacode door de RVD steeds vaker als censuurinstrument inzet. "Ik snap dat er privacyregels zijn, maar als de koningin zich op publiek terrein laat omringen met allerlei beroemde mensen en ook nog eens spontaan gaat zwaaien, dan kun je dat moeilijk privé noemen. Als dit de persvrijheid in Nederland voorstelt, dan zijn we behoorlijk diep gezonken met z'n allen", stelt Batenburg. Meer bij HP/De Tijd

Bekijk meer van

RVD

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.