— vrijdag 31 juli 2009, 08:52 | 4 reacties, praat mee

Mediacode zorgt weer voor problemen

Foto's in de Nederlandse pers waarop prins Willem-Alexander, prinses Máxima en prinses Amalia in Argentinië te zien zijn, zijn in het verkeerde keelgat geschoten. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft de landsadvocaat een schriftelijke waarschuwing laten sturen naar de hoofdredacties van Trouw, Algemeen Dagblad, Nu.nl, GPD en persbureau AP omdat ze de vakantiefoto's hebben geplaatst. Daarmee zou de mediacode van het Koninklijk Huis zijn geschonden. Die code behelst dat de audiovisuele pers een paar fotomomenten per jaar krijgt als de privacy van het prinselijk paar intact blijft. GPD-hoofdredacteur Van Lingen vindt de reactie buiten proportie. 'Wat ik een probleem vind, is dat die foto’s overal op internet te vinden zijn, maar niet in gewone media. Daar wil ik over praten.' Meer bij de Volkskrant / Reformatorisch Dagblad Laatste wijziging: 31 juli 2009, 13:40

Bekijk meer van

RVD

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

4 reacties

Hans, 31 juli 2009, 11:53

Wat een flauwekul van die Van Lingen! Als je afspreekt dat je privacy in acht neemt, doe dat dan ook. Verschuil je niet achter wat anderen verzuimen.

Veldman, 1 augustus 2009, 13:54

Dat zo’n Van Lingen bij de GPD aan de knoppen zit is te zot voor woorden. Dergelijke angsthazerij brengt de journalistiek nog sneller om zeep. Het is als journalist om je dood te schamen.

John, 5 augustus 2009, 16:50

De journalistiek laat zich steeds meer muilkorven.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.