persveilig seminar

— woensdag 12 augustus 2009, 10:30 | 2 reacties, praat mee

RVD reageert op ophef omtrent mediacode

UPDATE De plaatsvervangend directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst RVD reageert in Trouw over de ophef die is ontstaan naar aanleiding van de vakantiefoto's van de Oranjes en de rechtszaak tegen persbureau Associated Press (AP). Volgens Chris Breedveld is de mediacode geschonden omdat een vakantiefoto van prinses Máxima in de krant geen algemeen belang dient. Breedveld noemt 'persvrijheid en het recht op vrije meningsuiting van gelijk gewicht met het recht op bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Van geval tot geval moet worden beoordeeld of de persvrijheid een inbreuk op de privacy rechtvaardigt. Publieke figuren hebben hier meer te dulden dan niet-publieke figuren. Maar niet tot in het oneindige. De rechter vindt publicatie van een privéfoto gerechtvaardigd wanneer deze 'een bijdrage levert aan een publiek debat over een zaak van algemeen belang'. 'Onschuldige' vakantiefoto's doen dat niet. 'Sneeuwscooter botst tegen prins' mogelijk wel; publicatie van een dergelijke foto stuit niet op bezwaren van de RVD." Laatste wijziging: 14 augustus 2009, 10:48

Bekijk meer van

RVD

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Jurryt van de Vooren, 13 augustus 2009, 11:36

‘Sneeuwscooter botst tegen prins’ mag wel, aldus de RVD. Is dit een open uitnodiging om tegen Willem-Alexander op te rijden om zo een foto te maken, die de RVD wel goed vindt?

Dick Gorter, 13 augustus 2009, 13:29

Wat een flauwekul-standpunt van de RVD. Die dienst bepaalt toch al veel te veel en nou ook dít nog! Je kunt al die foto’s wel in buitenlandse kranten zien, maar niet in Nederland. Belachelijk! De RVD gaat zich steeds regentesker gedragen, doe er eens wat aan, media en laat je niet muilkorven!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.