— donderdag 26 mei 2011, 14:30 | 1 reactie, praat mee

Rutte deelt visie Donner omtrent WOB

Premier Rutte deelt de visie van minister Donner van Binnenlandse Zaken op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Dat blijkt uit antwoord op kamervragen van de PvdA. Donner stelde tijdens de Dag van de Persvrijheid voor om vermeend misbruik van de WOB aan te pakken. Hij wil verder dat de werking van de WOB wordt beperkt tot overheidsbesluiten en de bijbehorende onderzoeken. Het proces van de besluitvorming zelf moet besloten blijven. De voorgenomen wijziging leidde tot de nodige ophef en tevens kritiek van hoofdredacteuren. Laatste wijziging: 26 mei 2011, 16:45

Op de vraag of de minister-president de visie van minister Donner op de WOB deelt, antwoordt Rutte bevestigend: “In zijn toespraak merkte de minister op dat het niet de bedoeling is om grootscheepse veranderingen in de WOB voor te stellen. Dat deel ik met hem. Verder heb ik begrepen dat de Minister uw kamer binnenkort een brief over de WOB stuurt, wat hij ook in zijn toespraak al heeft aangekondigd. Hij zal daarin ingaan op knelpunten die hij in zijn toespraak heeft benoemd (bijvoorbeeld oneigenlijke WOB-verzoeken en verzoeken die een groot beslag leggen op het ambtelijk apparaat zonder proportionele winst aan openbaarheid). U kunt die brief dus binnenkort tegemoet zien en het debat daarover met Minister Donner voeren en daar ben ik het mee eens.”

Bekijk meer van

WOB wob

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.