— donderdag 9 juli 2009, 13:43 | 1 reactie, praat mee

Irak-notulen niet naar RTL Nieuws

RTL Nieuws krijgt geen inzage in de notulen van de ministerraad in de aanloop naar de oorlog in Irak. Dit blijkt uit het vonnis van de rechtbank Amsterdam in een procedure op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) die was aangespannen door RTL Nieuws. De rechtbank overweegt dat de documenten die RTL Nieuws wilde inzien waren opgesteld voor 'intern beraad' en 'persoonlijke beleidsopvattingen' bevatten. "Openbaarmaking mag daarom worden geweigerd. Het in vrijheid en ongedwongen functioneren van de ministerraad mag zwaarder wegen dan het belang van openbaarmaking." RTL Nieuws is verbaasd over de uitspraak van de rechtbank, aldus adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein. "Je moet je nu afvragen wat het wettelijk recht op openbaarheid voorstelt als het er echt op aankomt. Natuurlijk begrijpen wij dat de ministerraad goed moet kunnen functioneren. Maar dat betekent nog niet dat je dan maar álles geheim moet houden.'' Meer bij RTL Nieuws / Trouw / De Telegraaf

Bekijk meer van

WOB wob RTL Irak

Praat mee

1 reactie

Bertil Faber, 9 juli 2009, 20:05

Zie hier de oprecht teleurgestelde hoeder van de democratie. Een journalist in optima forma. “Maar dat betekent nog niet dat je geheim mag houden wat ik wil weten ivm mijn kijkcijfers…”.
De rechter heeft groot gelijk. Kwijlende RTL-journalisten die een drama maken van alles wat er is gezegd, ik moet er niet aan denken. Er zijn grenzen, RTL gaat hier over een paar grenzen heen. Jammer. Lof voor deze rechter.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.