— donderdag 16 juli 2020, 10:03 | 0 reacties, praat mee

Reorganisatie BBC kost 520 banen

EPA

De BBC heeft eerste concrete programmatische gevolgen onthuld van een omvangrijke bezuinigingsronde waarbij ook 520 banen zullen verdwijnen. Naast populaire interviewshows gaan ook de meeste sociale media-accounts van de publieke omroep op zwart.

Het politieke interviewprogramma The Andrew Neil Show verdwijnt, alsook het populaire middagprogramma Victoria Derbyshire. Deze programma’s waren al sinds de coronapandemie geparkeerd. De sociale media-accounts @bbcnews, @bbcworld en @bbcbreaking zullen de voornaamste rol voor verspreiding van nieuws worden, aldus de omroep.

In januari werden forse wijzigingen en banenverlies op de nieuwsredactie aangekondigd. Vanwege de extra beroep op de redactie door corona werd die reorganisatie opgeschort.

Vorige week kondigde de BBC aan het kijk- en luistergeld voor 75-jarigen weer in te voeren, omdat het bedrijf die inkomsten niet kan missen.

De BBC wil met de maatregelen structureel 80 miljoen pond (ruim 94 miljoen euro) op de nieuwsproductie besparen, onderdeel van een bezuinigingsopdracht van de Britse overheid. De totale besparingen waar de BBC op aanstuurt bedraagt overigens het tienvoudige. Het totale jaarbudget van de BBC is rond 4 miljard pond.

Sommige medewerkers van Victoria Derbyshire worden in een nieuw journalistiek team ondergebracht, dat zich gaat richten op verhalen die meestal blijven liggen en zullen dat via digital storytelling naar buiten brengen. Politiek commentator Andrew Neil krijgt vermoedelijk een nieuw discussieprogramma op de middag.

Vakbonden willen dat de BBC alles in het werk stelt om gedwongen ontslagen te voorkomen. Meer bij BBC

Bekijk meer van

BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.